Иззеха 13 т. спирт и цигари без бандерол, задържани са трима души
Иззеха 13 т. спирт и цигари без бандерол, задържани са трима души / ОД на МВР Шумен

Трима души на възраст 24, 35 и 39 години са били задържани снощи при специализирана полицейска акция, свързана с разпространение на акцизни стоки, научи Дарик. Информацията беше потвърдена от полицията. При акцията са иззети около 13 тона спирт, ароматизатори и рецепти за приготвяне на различни видове алкохол, както и над 300 мастербокса цигари без бандерол.

В складово помещение в с. Царев брод полицаи и антимафиоти открили и иззели 8 пластмасови бидони със спирт - 8 тона. В товарен автомобил "Мерцедес" /бургаска регистрация/, паркиран до склада, са намерени още 4 тона спирт в 40 пластмасови бидона. При претърсване в друго помещение в селото са намерени още 6 бидони с вместимост по 100 литра, съдържащи различни видове алкохол - уиски, ракия, водка. Открити са и около 100 флакона по 10 мл ароматизатори за алкохол и 49 пластмасови туби с вместимост 10 литра, пълни с алкохол. От товарен автомобил "Мерцедес", със шуменска регистрация, паркиран в двор до складовите помещения са намерени и иззети 100 мастербокса с цигари "ORIS" без бандерол. В друг склад в индустриалната зона в източната част на Шумен допълнително са намерени и иззети 70 мастербокса цигари от същата марка, а в хале във вилната зона в северната част на града - още 180 мастербокса цигари без бандерол от различни марки.

Иззеха 13 т спирт и цигари без бандерол задържани са трима души
netinfo

В хода на процесуално-следствените действия са иззети товарните автомобили "Мерцедес", както и пари. Предстои да бъде извършен оглед на веществените доказателства. Със заповеди за срок от 24 часа са задържани 39-годишния М.Д. с постоянен адрес в Попово, 35-годишния Е.А. от село Царев брод и 24-годишния А.А. от Шумен, криминално проявен. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.