Италианка ще преподава английски и италиански език на шуменчета
Италианка ще преподава английски и италиански език на шуменчета / netinfo

110 деца от 32-ра ЦДГ "Дружба" ще изучават английски и италиански език с помощта на чуждестранен преподавател в продължение на 8 месеца. Техен учител ще бъде италианката Клелия Маргерита Корда. Обучението ще бъде реализирано благодарение на проект по програмата "Коменски", който детската градина е спечелила. Има възможност обучението да продължи по-дълго, обясни днес директорката на детското заведение Венета Бучукова. Освен с децата от ЦДГ "Дружба", Клелия Маргерита Корда ще работи и с деца от 25-та ЦДГ в Шумен, ще се запознае с образователната система и методите на преподаване в детските градини у нас.

Обучението предвижда изучаване на италиански и английски език два пъти седмично с деца на възраст между 4 и 6 г. Такъв проект се реализира за първи път в шуменска детска градина, подобен досега е печелила само една детска градина в Габрово.

30-годишната преподавателка е родена във Флоренция, Италия. Завършила е Западноевропейска литература и Английски език, има специализации в Лондон, отлично владее английски, френски немски и латински език. С преподаване ще се занимава за първи път. Всички разходи по престоя на Клелия ще бъдат поети от ЕК.

Какво каза за Дарик Клелия може да чуете в прикачения звуков файл.