Илияна Йотова: Европейският проект се нуждае от много сериозна промяна

Вицепрезидентът е на посещение в Шуменския университет.
Вицепрезидентът е на посещение в Шуменския университет. / dariknews.bg
На кръстопът сме. Европа не може да остане във вида, в който функционира в монета – нито като институции, нито като политики.
Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова при посещението си в Шумен. В Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“  тя организира Студентска лаборатория „Тема: Европа“.

Дискусията в шуменския университет е част от поредица дебати, които вицепрезидентът Илияна Йотова организира със студенти.
Целта е да се чуят позициите на младите хора за бъдещето на европейския проект и ролята на България в него.

Вицепрезидентът е на посещение в Шуменския университет.
dariknews.bg


Много силно и активно участие в предварителните анкети, които ние правим, за проблемите, които те виждат в ЕС. Включително и за Шуменския университет. В първите три проблемни сфери те класираха справедливостта, борбата с корупцията, на второ място е социалната политика, увеличаване на доходите, борбата с бедността в Европа и на трето място е голямата тема за сигурността, каза Илияна Йотова.

Според вицепрезидентът Илияна Йотова проектът Европейски съюз е изчерпан.

Вицепрезидентът е на посещение в Шуменския университет.
dariknews.bg


2019 година Европейският проект се нуждае от много сериозна промяна. Очевидно трябва да има промяна в начина, по който се вземат решенията, в съдържанието на самите политики и много сериозна реформа по отношение дейността на институциите и механизмите, по които те действат, каза тя. 

Илияна Йотова заяви, че след формирането на новия Европейски парламент, ще се сформира публична дискусия, в която да се обсъди какви са били посланията на политиците в предизборната кампания и какви са били желанията на младите хора и дали те се покриват.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.