Христо Дечев: Предоставя се невярна информация за бюджета
Христо Дечев: Предоставя се невярна информация за бюджета / Дарик Шумен

Постояннaта комисия по бюджет и финанси към общинския съвет прие актуализацията на бюджета за тази година с редица изменения, направени от председателя й Христо Дечев. Те предвиждат рамката на бюджета да се завиши не с 2 млн. лв, а с 1,723 млн. лв.

По време на заседанието Дечев подчерта: „Кога се е случвало да не знаем какви са разходите и да правим актуализация. С цялата си отговорност завявам, че бюджета не е в добро състояние".

По думите му представената информация е невярна и се налага да бъдат направени редица промени в актуализацията. Според него трябва да отпадне отпускането за ремонт на улиците на над 400 хил. лв за ОП „Паркинги, гаражи и благоусройство", както и 15 хил. лв., предвидени за дофинансиране на Кожния диспансер в Шумен. Причината е, че не е редно в последните няколко дни за годината да се залагат толкова пари за ремонти на пътните платна, които вече са направени, а така само биха били узаконени.

Нямало как също в хазната да влязат 500 хил. лв. от такси за детски градини, тъй като до края на ноември са постъпили 330 хил. лв. Според него поне 2.5 млн. лв. няма да бъдат изпълнени от неданъчни приходи.