Глобиха жена за отглеждане на котки във входа на блока
Глобиха жена за отглеждане на котки във входа на блока / DarikNews.bg, архив
Глобиха жена за отглеждане на котки във входа на блока
80927
Глобиха жена за отглеждане на котки във входа на блока
  • Глобиха жена за отглеждане на котки във входа на блока

Дама от Търговище ще бъде глобена за това, че е способствала за популацията на улични котки. Това съобщиха от общинската администрация в града, по време на отчета на работата на контрольорите по чистота.

Глобената дама не спазила решение на общото събрание на вход на жилищен блок на улица „Бузлуджа" в Търговище. Въпреки несъгласието на съседите, тя хранела четириногите бездомници както във входа, така и в мазите на блока. Според общинската наредба размера на санкцията ще е от 20 до 100 лева, като точната цифра ще стане ясна след излизането на Наказателното постановление.

Още един акт са съставили контрольорите. Той е за разлепяне на рекламни материали по витрини и други нерегламентирани за това места.

В същото време 57 констативни протокола са били съставени на граждани, които не спазват Наредбата на община Търговище. Най-много - 20 са срещу жители, които са струпали строителни отпадъци на обществени места. 10 протокола са издадени за изхвърлени от магазинери неразфасовани кашони. Санкции има още за паркиране на автомобили и каравани в тревни площи и по тротоари, за отглеждане на домашни животни в границите на града, за вдигане на шум над допустимите норми по време на ремонт на жилище, както и за разхождане на куче без намордник.

Трима търговищенци са глобени за изхвърляне на угарки от цигари на улицата.