ГЕРБ очаква голяма политическа чистка в Търговище
ГЕРБ очаква голяма политическа чистка в Търговище / Борислав Курдов
ГЕРБ очаква голяма политическа чистка в Търговище
66343
ГЕРБ очаква голяма политическа чистка в Търговище
  • ГЕРБ очаква голяма политическа чистка в Търговище

Притеснени сме от голямата политическа чистка, която се очаква в Търговище. Това заяви днес областният лидер на партията д-р Венка Стоянова. Пред журналисти тя показа справка, от която бе видно, че по време на управлението на ГЕРБ са били сменени ръководствата на по-малко от една трета от държавните структури. „Това е далеч по-малко, отколкото голямата чистка, която очакваме в Търговище сега”, каза д-р Стоянова.

Изказването си д-р Стоянова направи по време на редовната среща на депутата от ГЕРБ д-р Дарин Димитров с представители на медии. На нея той очерта задачите, които стоят пред партията в началото на новия политически сезон. Д-р Димитров заяви, че е разтревожен от това, че не може да намери консенсус с колегите си от другите политически партии в парламента, дори и по важни за България въпроси.

Депутатът заяви, че и ГЕРБ одобряват направените от управляващите промени в социалната сфера, като повечето пари за майките и за първокласниците. Но е разтревожен от това, че промените са направени с пари от заем, който не е ясно как и от кого ще бъде връщан.