ГЕРБ и областният ще информират Бойко Борисов за проблема с Топлофикация
ГЕРБ и областният ще информират Бойко Борисов за проблема с Топлофикация / Dariknews.bg - архив

Областният управител Димитър Александров и ръководството на ГЕРБ -Шумен ще информират премиера Бойко Борисов за кризата около "Топлофикация" веднага след завръщането му от официално посещение в Бразилия. Това съобщиха от пресцентъра на Областна управа.

От там заявиха в писмо до медиите, че заради кризисната ситуация около  "Топлофикация"-Шумен са били проведени поредица от консултации при областния управител Димитър Александров. В тях са участвали народният представител Красимир Минчев, съветникът на премиера Веселин Златев и председателят на групата съветници на ГЕРБ в Общински съвет - Шумен проф. Добрин Добрев. „Бяха потърсени възможности за излизане от тежката ситуация с топлоподаването в нашия град, предизвикана от некомпетентните действия на кмета на общината Красимир Костов", се казва в съобщението.

От пресцентъра на областна администрация допълват, че са били проведени разговори с началника на кабинета на премиера Румяна Бъчварова, с ръководството на "Булгаргаз" и с административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов. „Областният управител Димитър Александров получи уверение, че до 5 януари 2011 година  "Булгаргаз" няма да пристъпи към изключване на подаването на газ и ще запази сегашните редуцирани обеми на подаване на природен газ към "Топлофикация"", пише още в прессъобщението от Областна управа.

Във връзка с тези разговори областният управител Димитър Александров  помолил изпълнителния директор на "Топлофикация" - Шумен Христо Христов да преведе по банковата сметка на "Булгаргаз" максимално възможната сума, която дружеството може да си позволи, за да демонстрира готовност за решаване на проблема.