СУ "Сава Доброплодни"
СУ "Сава Доброплодни" / СУ "Сава Доброплодни"
Танцов състав „Луди Млади” при СУ „Сава Доброплодни”р гр. Шумен се завърна с две първи места от националния конкурс „Път към славата”, провел се в град София.

Танцьорите от състава взеха участие в две възрастови групи – четвърта (до 18 години), в която момичетата направиха своя дебют с танца „Лазарки” (хореография: Маргарита Дикова), и пета възрастова група (19 – 35 години), в която „Луди млади“ представиха „Борьовата“ (хореография: доц. Георги Гаров) и „Дунавски танц“ (хореография: доц. Георги Хинов). Високото качество на изпълненията бе оценено и от публиката, и от журито. Освен с призовете за безапелационно завоюваните първи места съставът бе удостоен с диплом за най-оригинална хореография за танца „Борьовата“ и грамота за високи творчески постижения за Борис Иванов.

Това е поредното участие и поредната победа в този конкурс на талантливите ученици от СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен и техния хореограф. Борис Иванов изказа своята благодарност за упорития труд на децата и сподели, че се очертават много натоварени месеци за ТС „Луди Млади”, който през март ще се бори за квоти за Световното първенство по танци (обявено за юни-юли 2020 година). На танцьорите предстоят още концерт, множество надигравания и фестивали. Да им пожелаем здраве – успехът те си извоюват сами!