Две комисии одобриха прехвърлянето на Белодробната болница на общината
Две комисии одобриха прехвърлянето на Белодробната болница на общината / netinfo

Община Шумен да придобие безвъзмездно сградата и апаратурата на Белодробната болница, след изплащането на задълженията на лечебното заведение, които са около 300 000 лв. Това одобриха на заседания днес Здравна и Икономическа комисия към Общинския съвет. Дълговете ще бъдат изплатени преди 28 август, за когато е насрочен търг за продажба на рентгеновия апарат на лечебното заведение. Средствата ще бъдат осигурени от общинския бюджет и по точно от параграф временни безлихвени заеми върху бюджетни и извънбюджетни сметки и фондове.

По предложение на Христо Дечев от ГЕРБ бе прието администрацията да извърши необходимите предпроектни проучвания и да предложи за какви цели ще се ползва придобитото имущество.

„Сградата ще е използва за здравни или социални дейности", увери по време на заседанието на Здравна комисия зам.-кметът по здравеопазване и социална политика Седат Кадир. Членовете на тази комисия пък записаха в решение текст, според който болницата да остане общинска собственост, да не се продава и да се ползва за здравни или социални услуги, след обществено обсъждане.

Две комисии одобриха прехвърлянето на Белодробната болница на общината
netinfo

Те решиха да не разглеждат въпроса с предстоящото на 15 август Общо събрание на Белодробната болница, поради липса на достатъчно информация. По време на заседанието на местния парламент, представителят на общината д-р Стоян Тодоров ще бъде упълномощен как да гласува. Предстои по време на Общото събрание да бъде избран управител на Белодробната болница.