Драматичният театър в Търговище с премиера на Искам
Драматичният театър в Търговище с премиера на Искам / Драматичен театър - Търговище
Драматичният театър в Търговище с премиера на "Искам"
56984
Драматичният театър в Търговище с премиера на "Искам"
  • Драматичният театър в Търговище с премиера на "Искам"

 

Като малък празник чувства вчерашния и днешния ден търговищката културна общественост. Снощи премиера на новия си сезон направиха актьорите от Кукления театър в Търговище, с постановката „Пинокио". Довечера пък на голямата сцената на Драматичния театър ще бъде първото премиерно заглавие за новия сезон.

„Искам" е спектакъл за любовта, която всеки иска да преживее, но всеки търси по различен начин и намира с различен успех. Автор на представлението е Здрава Каменова, режисьор - Владимир Петков, а сценограф - Галина Абаджимаринова. В ролите ще имаме възможност да видим Ивайло Брусовски, Мартин Властанов, гост-актьорът Анна Петрова и Елена Валентин, за която това участие ще бъде дебютно.

Това е един изключително съвременен текст, написан на съвременен език, представящ мислите, действията, взаимоотношенията на младите хора. Пиесата непретенциозно и лесно влиза в диалог с публиката. Проблемите, които третира, засягат всеки от нас, защото всеки под някаква форма търси най-ценното в живота - любовта.  Търси начин да бъде допуснат до нея, коментира режисьорът Петков. И продължава „Колкото хора - толкова начини на проявление на любовта. Тя се проявява чрез очите и телата на героите. Всичко, което се случва с тях - желания, притеснения - ни е близко. Всичко, ставащо на сцената, може днес или утре да ни се случи и на нас."

Премиерата на „Искам" ще се състои тази вечер от 19 часа.

Веднага след премиерата, на първи октомври  трупата Драматичният театър на Търговище потегля на път. След представянето си на фестивала Золотая репка в руския град Самара, сега те ще представят своята нова постановка "Чифт обувки"  на Международния фестивал за детски спектакли в Букурещ.

Срещите с други европейски трупи в дните на проявата обаче винаги пораждат нови идеи и развиват международните контакти на организаторите на търговищкия фестивал „Вълшебна завеса", каза още г-жа Ганчева.