Избори Търговище
Избори Търговище / Борислав Курдов
При обработени 98,85% от протоколите в Търговищка област най-много гласове получава Движението за права и свободи – за тях са гласували 33% от избирателите. Втора политическа сила в региона е ГЕРБ с 21,50%. За БСП са гласували 21,17%  от гласоподавателите, а за Обединени патриоти 6,69%.  За Обединение ДОСТ в региона са гласували 7,01%  от отишлите до урните. Квадратчето с „Не подкрепям никого”  е отбелязано в 1,65% от действителните бюлетини. Избирателната активност в Търговищка област към 17 часа вчера бе 42,74%.
Ако се запази това съотношение до края, два от четирите мандата за 28 многомандатен избирателен район - Търговище ще получи ДПС, а по един ще вземат ГЕРБ и БСП.
Изборният ден в Търговищка област приключи без инциденти.
Председателят на РИК Търговище Гергана Цонева съобщи, че има постъпили сигнали и жалби за нарушения на изборното законодателство, но при извършените проверки, такива не са констатирани. Един от сигналите - за купуване и продажба на гласове в град Омуртаг, своевременно е прехвърлен към компетентните органи.
 В сектор“Български документи за самоличност” в ОД МВР-Търговище и в звената му в Попово и Омуртаг в деня на вота бяха издадени 10 удостоверения за гласуване заради случаи на изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност.