Мъжът е с мярка "домашен арест"
Мъжът е с мярка "домашен арест" / dariknews.bg
Мъжът е осъждан пет пъти за тежки криминални престъпления
Мярка за неотклонение "Домашен арест " бе наложена на 41-годишния шуменец, който бе задържан в полицейския арест в Шумен за склоняване към проституция.

Състав на Шуменския районен съд обоснова определението си да наложи домашен арест с постоянния адрес и реабилитацията на обвиняемия М.М., съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура - Варна. Представителят на обвинението заяви в съдебната зала, че въпреки реабилитацията, 41-годишният шуменец е осъждан пет пъти за тежки криминални престъпления.

Работата по случая започнала след получен сигнал. Действията по разследването са ръководени от прокурор от Районна прокуратура – Шумен.

Задържаха шуменец за склоняване към проституция

На 8 март е извършено претърсване в частен дом в града, където са намерени и иззети мобилни телефони, известно количество бяло прахообразно вещество, което при направения полеви тест реагирало на амфетамин.  За документиране на престъпната дейност пред съдия от ШРС са разпитани две момичета.

Така 41-годишният мъж е бил привлечен като обвиняем по две обвинения на Районната прокуратура в града – за склоняване на непълнолетно момиче към проституция и за държане на високорискови наркотични вещества.
 

Влиза в съда
dariknews.bg



Мъжът живее в кооперция заедно с баба си и дядо си. Той дори е асистент на възрастната жена, която е трудноподвижна, обясни пред журналисти адвокатът му Ивайло Тошев. Имали свободни помещения в семейния имот, които мъжът отдавал под наем за нощувки. 

Районната прокуратура в Шумен ще внесе протест срещу взетата мярка за неотклонение „Домашен арест“ спрямо шуменеца М.М.