/ iStock/Getty Images
Портмоне със 180 лева, намерено от 62-годишна жена, днес беше предадено на собственичката му в Шумен, съобщиха от полицията.  

Портфейлът е намерен от Нора Георгиева, която на 17 ноември се качила в такси. Докато пътувала, тя забелязала, че на пода има дамско портмоне. В него имало пари, но нямало документи. Предала го на шофьора, а той го оставил в централата на фирмата. С помощта на управителя ѝ Тони Бошнаков е намерен адресът, откъдето се качила възрастна жена, която се возила в таксито, преди в него да се качи Георгиева. 

Добрият пример: Ученици намериха портмоне с над 1000 лв. в Стара Загора и го върнаха

Днес дамското портмоне било предадено на собственичката му - 79-годишната Надие Чабук.

„Не вярвах, че ще се намери. Ходих на очен лекар и като съм слизала от таксито, вероятно съм го изтървала. Радвам се, че е попаднало в честни ръце“, каза възрастната жена пред Нора Георгиева и Тони Бошнаков, цитирана от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Аз също съм пенсионер и прекрасно разбирам какво са за вас тези пари. За първи път намирам портмоне с парична сума. Трябва да благодарим и на шофьора, който ги е предал във фирмата, за да стигнат днес до собственичката си“, посочи Нора Георгиева, цитирана от пресцентъра на полицията.