/ iStock/Getty Images
10-годишният Теодор Симеонов получи грамота
Ученик от Русе бе отличен за доблестна постъпка, съобщиха от полицията.

Поводът за отличието е намерена от детето сума, която чрез полицията вече е върната на притежателя ѝ. Случката е от преди три дни, когато вечерта, по време на обществено събитие в центъра на града Теодор намира сумата от 100 лева, прикрепени към картонче.

Добрият пример: Ученици намериха портмоне с над 1000 лв. в Стара Загора и го върнаха

После, заедно с майка си потърсили служител на полицията, за да предадат намереното. За късмет, по същото време на мястото бил началникът на Първо РУ главен инспектор Пламен Първанов, на когото те предали намерените пари.

Картончето се оказало карта от хотел на морето, но без името на притежателя. Служителите на Първо РУ предприели необходимото за изясняване на ситуацията и установяване на собственика. Станало ясно, че притежателят картата и парите е русенец и сумата му е предадена.

МВР

По време на посещението си днес в Първо РУ Теодор и майка му получиха поздравления от служителите на реда, които изказваха искрено възхищение и благодарност за доблестната постъпка и почертаха, че тя е достоен пример за подражание от малки и големи.

Благодарност и поздравление младежът получи лично и от притежателя на изгубената сума. Служителите на реда са информирали ръководството и педагогическия персонал на ОУ „Братя Миладинови“ в Русе, чийто възпитаник е Теодор Симеонов и са изказали благодарност и към тях за доблестната му постъпка.