Детските градини, яслите и училищата са в готовност за зимния сезон
Детските градини, яслите и училищата са в готовност за зимния сезон / netinfo

Няма сериозен аргумент, съгласно който ние като град да не очакваме ,че ТЕЦ- Шумен ще бъде захранен с газ, вероятно след като подпише споразумение за разсрочено плащане на текущите задължения. Това заяви на пресконференция днес зам.-кметът по строителство и екология инж. Иван Йонков. За старите задължение ТЕЦ - Шумен има сключен договор и там се извършват плащанията, допълни той. В града има само 4 детски заведения, които се отопляват на парно, това са две детски градини, СОУ- то в кв. „Тракия” и ОДК, заяви още Йонков.

Ако случайно ТЕЦ - Шумен не може да осигури отопление, за детските градини може да се намери бързо решение на ток, но за училището в кв. „Тракия” въпросът е сложен. Мислим по този въпрос, но в момента не мога да дам категоричен отговор, добави Йонков.

По думите му, преди около два месеца е бил проведен търга за доставка на твърдите горива за детските градини и училищата в община Шумен. Приключил е търга за избор на доставчик на течни горива, в момента текат сроковете за обжалване. Като община мисля, че ще получим гаранции по три основни показателя : да има гарантирана доставка на горивото, второто нещо е цената и третото качество.

В момента в 4 обекта, които се отопляват на газ текат ремонти , те обаче са малки и до една седмица те ще приключат, каза още инж. Иван Йонков. С това ще приключи подготовката за зимата на сградите общинска собственост - ясли, градини и училища.