Даниела Русева: Очаквам по-активна работа от общинските съветници в Шумен
Даниела Русева: Очаквам по-активна работа от общинските съветници в Шумен / netinfo
През първата година от своя мандат общинският съвет в Шумен работи конструктивно и добрите идеи се приемаха от всички, това каза председателят на местния парламент Даниела Русева по време на пресконференция, на която бе направен отчет за дейността на групата общински съветници от НДСВ. „За всеки общински съвет втората и третата година от неговия мандат са най-силни, затова очаквам през 2009 и 2010 година съветниците да работят по-активно”, заяви още Даниела Русева.

Председателят на групата Димитър Трифонов подчерта, че общинският съвет е взел 14 решения, които са били гласувани по предложение на НДСВ. Сред тях са: решение за изработване на стратегия за развитие на туризма в общината, предоставяне на 50 000 лв. за ремонт на детските площадки в Шумен, както и отпускането на 30 000 лв. за изграждането на нов храм „Свети Райко Шуменски”.

По предложение на НДСВ в бюджета за 2009 година бе включен ремонт на улица „Цветан Зангов”, като за целта бяха предвидени 250 000 лв., припомни Даниела Русева. Искането за ремонт е постъпило от множеството фирми, разположени на тази улица, както и граждани, живеещи на нея. „От общината предлагат парите за ремонт да влязат в преходния остатък в бюджета за догодина, нещо, с което съветниците от НДСВ не сме съгласни”, подчерта Даниела Русева.