Д-р Румен ГЕнов
Д-р Румен ГЕнов / ПП ГЕРБ
Водачът на листата на ГЕРБ в Шумен е общинският съветник д-р Румен Генов, съобщиха от пресслужбата на партията. Листата на ПП ГЕРБ-Шумен беше регистрирана в Районната избирателна комисия – Шумен. В предстоящите избори за Народно събрание на 26 март  шуменската структура на партията ще се яви с пълна листа от 12 кандидати.Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ се съобрази с избора и номинациите на общински организации на партията. Листа на ГЕРБ е съставена само от представители на Шуменска област, тя е добре балансирана и широкоспектърна.

Втори е университетския преподавател проф. д-р инж. Стефан Желев – депутат в 43-то НС на България. Сред кандидатите за народни представители на ГЕРБ за 30 МИР Шумен са Ширин Вели – мениджър в частна фирма, областния клубен председател на ЖГЕРБ-Шумен Галина Петкова, невролога д-р Хамди Авджъ от гражданска квота, който е и съветник в местния парламент на Нови пазар от ГЕРБ. Предприемачът и общински съветник от ПП ГЕРБ – Шумен Димитър Александров.

В листата на ГЕРБ от младежката квота и гражданската са Евгений Цанков и Светлозар Николов. Представител на гражданската квота е и инж. Петко Шаренков.. Следващи в листата са общинския съветник Владислав Григоров и представителите на женската и младежка структури – Стела Христова и Станислава Акерска.

ГЕРБ отново ще заложи на позитивна кампания, посочват от политическата пресслужба. Ще се се търси комуникация и обратна връзка с максимален брой хора, пред които да бъде предсатвяна визията за секторните политики и програмата на партията.