Бог Вишну покровителства колекционерските кражби на мъж от Търговище
Бог Вишну покровителства колекционерските кражби на мъж от Търговище / Диляна Стойчева
Бог Вишну покровителства колекционерските кражби на мъж от Търговище
26096
Бог Вишну покровителства колекционерските кражби на мъж от Търговище
  • Бог Вишну покровителства колекционерските кражби на мъж от Търговище

Димитър А., известен с това, че Бог Вишну го кара да краде, отново е откраднал, информира директорът на ОД на МВР в Търговище комисар Станимир Парашкевов. Характерно за него е още, че престъпните му деяния преследват удовлетворяване на желанието му да колекционира.

48 - годишният мъж има редица доказани кражби на частни вещи от леки коли в района на язовира - въдици, мобилни телефони, пари в лева и евро. През юли 2008г. след един от арестите му в апартамента и във вилата му бяха открити и иззети 11 броя велосипеди, документи на граждани от САЩ и много други вещи.

През 2008г. Димитър имаше вече две присъди в досието си, за кражбата на велосипедите бе осъден на пробация. Към момента е с условна присъда. През миналата година успя да открадне инвентар и пари от търговищката болница. Сега е заловен за кражба на спининги от мазе в кв."Запад 2".

Първото му криминално деяние е палеж и кражба в Търговище. Има кражби в София, където също има апартамент, а вероятно и в САЩ, където е живял и работил като шофьор на тир.

От полицията в Търговище смятат, че той не пласира откраднатото, а го трупа колекционерски. Още преди две години беше намерен тефтер на кражбите. Обича да краде неща, които не се пазят, като своеобразно наказание за собствениците им.

 Чуйте още от комисар Парашкевов: