Блогърът Иво Илиев изнесе две лекции по проекта „Шумен - живият град
Блогърът Иво Илиев изнесе две лекции по проекта „Шумен - живият град / M3 Communications Group

Блогърът Иво Илиев е вторият лектор по културния проект „Шумен - живият град". Той изнесе две лекции на тема българската писменост в онлайн пространството пред гражданите на Шумен.

Маркетологът отговори на въпросите защо социалните медии са толкова популярни днес, с какво ни обогатяват и с какво ни помагат, как общуваме в тях и извън тях.
Първата лекция на българския блогър на тема „@z sam balgar4e!, или как оцелява кирилицата в интернет общуването бе пред ученици и преподаватели от ПМГ „Нанчо Попович". По-късно същия ден се проведе и втората лекция - „Дигиталните комуникации в социалните медии". Тя беше в читалище „Напредък" със свободен достъп за всички граждани.


„Замяната на кирилицата в социалните медии с така наречената „шльокавица" - използването на цифри и латински букви при изписването на български думи, не е никак иновативно, а напротив - пример за ленивост и неграмотност. Социалните мрежи имат силата да превърнат всеки един човек в медия, затова е необходимо да се пише грамотно", сподели Иво Илиев.
Сред останалите лектори в рамките на проекта са омбудсманът на Шумен Иван Капралов, професорът по шрифт и калиграфия Димитър Трендафилов, експертите в сферата на маркетинга и PR Стоян Стоянов, Жюстин Томс, Максим Бехар и други.


„Шумен - живият град" е проект на Община Шумен, който в продължение на една година ще обогатява културния живот на жителите на Шумен и ще работи за утвърждаването на града и региона като център на духовността, знанието и творчеството.