АМ Черно море излязоха на втори протест, блокираха пътя Русе-Варна
АМ Черно море излязоха на втори протест, блокираха пътя Русе-Варна / netinfo

Протестът на служителите на фирма „Автомагистрали Черно море" - Шумен блокира за кратко днес главния път Русе-Варна в района на кръстовището за Търговище. Около 200 служители на пътностроителната фирма участваха във втория протест и изразиха желанието си държавата да се разплати с работодателя им.

Въпреки че в началото на седмицата Агенция „Пътна инфраструктура" преведе около 600 000 лева на шуменската фирма, държавата дължи още над 12 000 000 лева за дейностите по строежа на новата отсечка от АМ „Хемус" край Шумен, чиито изпълнител е именно „Автомагистрали Черно море".

"АМ Черно море" излязоха на втори протест, блокираха пътя Русе-Варна
netinfo

Към момента работниците имат още две неизплатени месечни възнаграждения и заявяват, че ще продължат с протестните действия, докато не получат поне 80 % от парите си.

По време на днешния протест, провел на строителния обект на новата отсечка, протестиращите спонтанно излязоха на пътното платно и с викове „Искаме парите си" блокираха главния път за около 10 минути. Движението бе спряно от пътни полицаи, които охраняваха протеста, като за кратко време се образуваха опашки от автомобили.

"АМ Черно море" излязоха на втори протест, блокираха пътя Русе-Варна
netinfo