4 акта за дребно хулиганство са съставени през денонощието
4 акта за дребно хулиганство са съставени през денонощието / netinfo
4 акта за дребно хулиганство са съставили шуменските полицаи през изминалото денонощие. Това съобщиха за Дарик от Областна дирекция „Полиция”.

Около 14:40 часа вчера в РПУ-Шумен е получен сигнал от собственик на заведение в града. Той заявил, че клиент е отказал да заплати сметката си, след което е напуснал заведението. Собственикът на търговския обект настигнал мъжът, но той отново отказал да залати и отправил обидни и цинични думи. За изясняване на случая е изпратен автопатрулен екип. Установена е самоличността на клиента, 45-годишен мъж от Шумен, с инициали В.В. Той е задържан за 24-часа, съставен му е и акт за друбно хулиганство.

При друг случай в полицията е получен сигнал, че на ул. „Дедеагач” в Шумен няколко лица вдигат шум и се чува силна музика от паркиран лек автомобил. За изясняване на случая е изпратен автопатрулен екип. Около автомобила са установени трима мъже и полицаите поискали да проверят документите им за самоличност. Тримата отказали да представят документите си, след което побягнали в посока на бул. “Симеон Велики”. Веднага е потърсено съдействие от друг автопатрулен екип и тримата са задържани. Това са 31-годишните П.И и Г.Г и 32-годишния В.Д и тримата от град Шумен.

При задържането им тe са отправили обидни и нецензурни думи към полицейските служители. Отведени са в РПУ -Шумен, където продължили да се държат грубо и арогантно с полицейските служители. Съставен им е акт за дребно хулиганство и са задържани за 24 часа.