/ Община Шумен
Весел спортен празник събра в зала “Младост” близо 300 деца, ученици, родители и учители от Детска градина “Пролетна дъга” в Шумен и Обединено училище “Христо Ботев” в село Ивански. Участниците в надпреварата бяха разделени на два отбора, в които се включиха 4, 5 и 6-годишни деца, ученици от начална степен и родители.

240 деца във финала на „Гласовете на детската мелодия“ в Шумен

Те трябваше да премерят сили в спортни игри с топка, обръч, прескачане и търкаляне на гуми, преминаване през специални цветни тунели и различни препятствия, да покажат бързина, сръчност и съобразителност.

Състезанието се превърна в истинско забавление с много вълнения за малки и големи, които показаха не само физически умения, но и талант със своите песни, танци и музикални изпълнения. Спортните емоции подгряха малчуганите от детския оркестър на “Пролетна дъга” с барабани, маракаси и клависи. Учениците от училището в Ивански получиха заслужени аплодисменти за изпълненията на детски песни. За всички имаше награди и много лакомства.

Община Шумен
netinfo


Ръководителят на проекта Христина Баева поздрави участниците. “Радвам се, че на всяко следващо събитие, което организираме по проекта, виждам все повече усмихнати лица и ентусиазирани участници – деца, ученици, родители, медиатори и педагози. А най-хубавото е, че всички заедно искрено се веселиха, пяха, танцуваха и с желание участваха в спортната надпревара”, каза Христина Баева.

Спортният празник ”Мама, татко и аз” се провежда за втора поредна година по проекта на Община Шумен “Взаимодействието с общността - фактор за по-добро бъдеще и успешна интеграция” по програма ЗОВ - Здраве и образование за всички в рамките на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Целта е да се даде възможност на децата и родителите да спортуват и да се забавляват заедно, да се занимават с дейности, които укрепват тяхното здраве и стимулират активността им.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари