складове пожар Русе
складове пожар Русе / nova.bg, Моята новина
Завишени нива на серен диоксид и фини прахови частици 2,5 микрона са регистрирали системите за автоматичен контрол на атмосферния въздух в кв. „Възраждане“ и на Русенския университет, по време на възникналия пожар в района на Товарна гара в града. От 22 часа снощи, когато е възникнал инцидентът, до 1 часа след полунощ няма превишение на нормите на двата показателя, както и на останалите следени атмосферни замърсители, съобщават от екоинспекцията в Русе. За периода, посоката на вятъра е била североизточна, със скорост 7-8 метра в секунда. Очаква се в рамките на денонощието да бъдат отчетени и завишени нива по показателя фини прахови частици.

Екоинспекцията е била уведомена за инцидента чрез тел. 112. На място са пристигнали служители на РИОСВ-Русе. Пожарът е бил успешно потушен от специализираните органи.

Както Дарик вече съобщи, започна оглед на засегнатите места от големия пожар, който избухна през нощта в дунавския град. Предстои да се изяснят причините за лумването на огъня и щетите, нанесени от пламъците. Горели са складове в производствени помещения за пластмасови опаковки, автосервиз и дърводелски цех на ул.„Тулча”. Шест екипа на пожарната са участвали в гасенето на огъня, който е овладян малко след полунощ. Въпреки потушаването на пламъците, огнеборците са останали на мястото през цялата нощ, заради тлеещи огнища. При пожара няма пострадали хора.