Задържаха Юлиан Спасов в апартамента на убит пенсионер
Задържаха Юлиан Спасов в апартамента на убит пенсионер / DarikNews, архив

Задържан е заподозрян за убийството на 69-годишния Иван Михайлов, който беше открит мъртъв в дома си в Русе. Арестуваният е Юлиан Спасов, съобщиха пред Дарик близки до разследването. 39-годишният мъж е закопчан в жилището на жертвата вчера.

Преди 18 часа възрастният мъж е намерен безжизнен на пода в хола. Смъртта е причинена от прободни рани в областта на тила, вероятно с нож, сочи първоначалният оглед на мястото. От полицията съобщават, че разследването продължава. Според запознати, в основата на тежкото престъпление вероятно са неуредени сделки между двамата мъже.

Спасов е бивш областен лидер на МСДС в Русе, който стана скандално известен по дело за имотни измами. Съдебният процес започна още през 2007 г. На подсъдимата скамейка тогава бяха изправени четирима мъже, сред които и убитият вчера Иван Михайлов. Срещу Юлиан Спасов имаше повдигнати 43 обвинения за реституция с фалшиви документи на сгради в Русе и София. Русенският окръжен съд го осъди на 6 години затвор, но след обжалване Великотърновския апелативен съд оправда Спасов по някои от обвиненията миналата година. Казусът вече е във Върховния касационен съд.