Ветрен и Силистра изпращат лятото с дунавски празници
Ветрен и Силистра изпращат лятото с дунавски празници / netinfo
Празниците край река Дунав ще се проведат от днес до неделя. Предвидените прояви съвпадат с посрещането на финалистите в 51-та международна гребна регата ТИД.

Акостирането на участниците във водния поход от 10 години се е превърнало в най-голямото лятно събитие за населението на близкото до Силистра село Ветрен. Както обикновено в подготовката са се включили и местни жители, и приятели на селото, каза неговият кмет Неделчо Кискинов. Затова вече са готови новите къпални и санитарни възли към постоянния бивак, разположен на площ от 6 декара. Помещенията са стабилно строителство, по европейски стандарт, твърди домакинът.

Освежени са петте писани каруци, с които обикновено гостите се разхождат до лозовия масив над Ветрен, до 200 – годишната църква “Св. Димитър”, по етнографската улица в селото. Калайдисани са и двата 100-литрови казана, в които ще бъдат сготвени рибена и бобена чорби – специалитети на домакините. За 18 часа на същия ден, е предвидено да започне фолклорна програма с участието на ансамбъл “Ритъм” от силистренското читалище “Юрий Гагарин”.