В театъра започнаха репетиции на нова постановка-мюзикъл
В театъра започнаха репетиции на нова постановка-мюзикъл / снимка:Русенски драматичен театър

В драматичния театър започнаха репетиции на нова постановка- мюзикъл по пиесата „Хлапачката от тренайстия етаж или Момичето, което играе с чайките от Мирча Йонеску. Спектакълът се осъществява по Програма „Училище и театър". Постановката и сценографията са на Орлин Дяков, хореографията на Марин Удварев, музиката е на Пламен Мирчев – Мирона. В мюзикъла участват Мария Петкова, Евгения Явашева, Цветана Благоева, Борислав Веженов, Йовко Кънев, Кадри Хабил.

„ХЛАПАЧКАТА ОТ  ТРИНАЙСТИЯ ЕТАЖ” е пиеса на известният румънски драматург Мирча М. Йонеску, който от 2010г. е директор на Театър „Тудор Виану” – Гюргево. Пиесата атакува с безпощадна откровеност проблемите на юношите – възрастта между 12 и 16 години, когато те стремглаво навлизат в живота и бързо усещат всички хубави и драматични негови мигове.

Така и в тази пиеса едно момиче е изправено на ръба на прозорец на 13 етаж, трескаво размишлявайки за рано обърканата си младост, за атмосферата на обтегнатите отношения между разделените си родители, за арогантността и цинизма, които го тормозят ежедневно. Кое ще завладее това момиче – пълното отчаяние или амбицията да застане борбено срещу този озлобен живот? Въпроси, които вълнуват немалко подрастващи днес. В този смисъл Мирча М. Йонеску е написал една актуална и остро-публицистична пиеса, а режисьорът Орлин Дяков се е заел с предизвикателството да направи по нея мюзикъл за младите хора.