Става ли българският мъж?
Става ли българският мъж? / Дарик Русе

Сайтът www.pitat.me гостува в Русе за поредните си събития, част от Национална кампания за проучване сексуалността на българския мъж. В Русе организаторите ще бъдат от 17:00 до 21:00 часа пред Централните хали. До момента има попълнени над 12 500 анонимни анкети, като над 9000 от тях са подадени на допитванията в София, Пловдив, Благоевград, Сандански, Враца, Плевен, Ловеч и Габрово, а над 3500 анкети са попълнени на интернет страницата www.pitat.me.

Резултатите в София сочат, че българският мъж е „Всеотдаен любовник, но емоционално пестелив“. Голяма част от жените се изказват отрицателно главно за битовото отношение на мъжете и ги квалифицират като арогантни, самовлюбени и егоцентрични. Над 90% от нежната половина, във всички възрастови групи, са отговорили, че българският мъж е добър любовник.

Резултатите в Пловдив сочат, че представителките на нежния пол там са ненаситни в сексуалните си контакти и обичат да разнообразяват  любовния си живот. Над 80% от дамите признават, че поддържат сексуални контакти с повече от двама партньори и правят любов над три пъти на един сеанс. Оказва се, че световното първенство по футбол ни най-малко не пречи на сексуалните удоволствия. За момента пловдивчани се самоопределят като полови атлети.

От временните резултати се оказва, че в град Сандански, който някои наричат „столицата на секс туризма“, жените не коментират сексуалния си живот. Едва 30% от попълнените анкети са от представителките на нежния пол, като под един процент от тях са жени на възраст над 40 години. „Не мога да коментирам“, „Нямам време“ и „Нямам мнение“ са най-често даваните отговори. Резултатите в Плевен, Ловеч и Враца показват, че плевенчанки са сексуално недоволни от мъжете. От всички проведени събития в различни градове в страната, за първи път в Плевен над 30% от анкетираните жени дадоха негативни оценки за сексуалните способности на българския мъж.

Над 99% от врачани са категорични, че не използват сексуални стимуланти, като за по-сигурно някои допълнително поясняват: „Мен такова ми не требе“.  
Резултатите от проучването показват, че жените в Ловеч са изключително моногамни. Над 99% са отговорили, че подържат контакт само с един партньор.
Целта на проучването „Става ли българският мъж?“ е да се добие подробна информация относно сексуалната способност на мъжете. Освен за „силната половина“ от гражданите, има въпросници и за нежния пол. „Може ли и по колко може българският мъж?“, „Добър любовник ли е българският мъж“, „Удовлетворява ли партньорката си“, „Обичайно с колко партньори поддържа сексуални отношения?“, „Колко често се е случвало да има засечки в половия акт?“ – това са само част от провокативните въпроси, които ще бъдат зададени.

Националното проучване се провежда в големи български градове, но може да се гласува и онлайн на сайта www.pitat.me. Подобен тип допитване сред населението се провежда за първи път в България.