Спортно благотворително шоу изнесоха „Дунав 8806“ и ФК „Дунав“
Спортно благотворително шоу изнесоха „Дунав 8806“ и ФК „Дунав“ / Снимка: В. Великов

Благотворително спортно шоу се състоя в зала „Дунав“, на което бяха събрани 2220 лв. и 5 евро за лечението на малкия Томислав Рибчев, син на интерконтиненталния шампион на Универсалната боксова организация Алексей Рибчев.

„Сините феи“ се изправиха във футболен и баскетболен двубой срещу момчетата от ФК „Дунав“ и бяха приветствани от своите верни фенове. Агитката скандираше през цялото време, а при представянето на двата отбора се пееха песни и полетяха ленти на игрището.   Първият двубой беше баскетболен мач от две части по 10 минути и в ролята на треньор на момичетата успешно влезе Аманда Джонсън. Футболистите поведоха с 2 точки, но скоро носителките на Купа България им отговориха подобаващо. Момчетата се раздаваха максимално и направиха няколко чудесни блока и чадъра. Символичният треньор на дунавки показа „жълт картон“ на съдията, когато всички футболисти нахлуха на терена. Съдията беше сменен от Виолина Кочева, която пое ръководенето на срещата. Междувременно „сините феи“ също влетяха в пълен състав на терена.

След като завърши баскетболната среща, футболистите упражниха стрелбата си от тройката, а за загрявка момичетата биха дузпи на малки вратички. След това започна футболната част от спортното шоу.

Символичен треньор на дунавки беше зам. кметът Свилен Иванов, който чудесно поведе отбора си към победа. Мерике Андерсон застана на вратата, а съотборничките й бързо нанизаха два гола. Треньорът Свилен Иванов вкара Президента на БК „Дунав 8806“ – Красимир Трифонов, в игра на вратарския пост, и така естонката Андерсон успя да се изяви с блестящо попадение от дузпа и игра с глава. Малко след това „тренерът“ Иванов пусна и Георги Божков в игра, който отбеляза гол почти веднага. Футболистите с лекота владееха положението на терена, но момичетата не се отказаха до последно. Секунди преди края на срещата символичният треньор на дунавки – Свилен Иванов също подкрепи отбора си на терена.

Двубоят завърши с предизвестен резултат 51:51, както е редно да се случи в такива благотворителни срещи! Залата изпрати спортистите на крака, а водещият на шоуто – Миро Пеев, благодари от името на организаторите от фенклуб „Дунав завинаги“ на ръководствата на двата клуба, на играчите и на феновете за невероятното шоу. Русенци подариха на семейството на малкия Томи надежда и показаха, че спортните привърженици са хора с големи сърца!

Благотворителното шоу за 10-месечния Томислав, който се нуждае от спешна бъбречна трансплантация, е поредната социална инициатива, в която участват дунавки. Момичетата вярват, че хората трябва да отворят сърцата си и да бъдат по-добри. Старши-треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков сподели, че с готовност клубът е откликнал на поканата: „Тази среща се случи благодарение на ръководствата на двата отбора, които въпреки важния период, в който се намират, намериха време и желание да направят този демонстративен двубой. Каузата си заслужава и ние с радост я подкрепихме! Благодарим на феновете, които бяха в залата! Постарахме се да видят нещо ново и интригуващо!“