Силистра приема софийски боклук
Силистра приема софийски боклук / netinfo
Силистренското Регионално депо за твърди битови отпадъци има готовност да приеме до 180 хиляди тона от балите, е станало ясно по време на среща в Министерството на околната среда и водите днес следобед между представители на правителството, Столична община и кмета на община Силистра Иво Андонов.

Това ще увеличи режима на работа в депото и ще даде възможност за разкриване на нови работни места, съобщи кметът Андонов. Допълнително правителството ще подпомогне с финансови средства завършването на пречиствателните станции в депото, в село Сребърна и изграждане на нови – в селата Айдемир и Калипетрово. Освен това са обещани средства и за благоустрояване на Силистра.

И правителството, и Столична община са щастливи от „подадената ръка” от страна на Силистра, заяви кметът на града Иво Андонов. Той допълни, че на 12 септември този вариант за частично решаване на проблема със софийските бали с боклук ще бъде обсъден и на заседание при вицепремиера Меглена Плугчиева. Ако бъде приет, ще бъде внесен за гласуване в общинския съвет в Силистра. Силистренското Регионално депо за битови отпадъци е едно от шестте депа в страната, изградено по програма ИСПА. Въведено е в експлоатация от края на 2006 година.