Силистра на косъм от троен балотаж
Силистра на косъм от троен балотаж / Дарик радио - Силистра

В Силистра ще има балотаж между ГЕРБ и местната коалиция „Гражданско единство", показват окончателните данни от Общинската избирателна комисия. Кандидатът на управляващите д-р Юлиян Найденов е събрал 34, 43% от действителните гласове на избирателите, опонентът му Александър Сабанов - 22, 53%. Не се изключва възможност за троен балотаж, тъй като разликата между втория и третия е само 13 гласа, коментират запознати. Кандидатът на БСП Тихомир Борачев е с 22, 53% резултат от вота. Решението ще бъде взето в ЦИК, съобщиха от ОИК-Силистра.

Трийсет и трите места в новия общински съвет се очертава да бъде от 6 партии и коалиции. ГЕРБ взема най-много места - 12. Следват го БСП със 7 съветници, коалиция „Гражданско единство - 6, ДПС - 3, Атака и Политическо движение „Социалдемократи" с по 2-ма и ВМРО-БНД - 1 съветник.

Единственият избран на първи тур общински кмет в Силистренско е Любен Сивев, той ще води Кайнарджанската община трети мандат.

В Крайдунавска Добруджа балотажи ще има и в общините: Тутракан - между ГЕРБ и ДПС, Ситово - между коалиция „Заедно за Ситово" и ДПС, в Дулово - между ДПС и независимия кандидат Юксел Хатиб, в Главиница - ДПС и ЕНП, в Алфатар - БСП и НДСВ.