Русенци от различни етноси в концерт Да празнуваме заедно
Русенци от различни етноси в концерт Да празнуваме заедно / Дарик Русе

Фондация "Етническа хармония" организира за 14-та поредна година Коледен концерт "Да празнуваме заедно". Концертът ще се състои във вторник, от 17:30 ч. в пленарна зала на община Русе.

Идеята е да се даде възможност за изява на талантливи млади хора, лауреати на конкурси и за пореден път да се докаже, че и в наши дни Канети е прав като сочи Русе за еталон на етническа хармония. "Искаме да вярваме, че с вдъхновение, музика и талант ще дарим радост и топлина, макар и за час и половина на русенската публика", споделя председателката на УС Румяна Куцарова, "защото и в сполетялата ни финансова криза, ще се молим Господ всичко да ни прати, за да няма таз нощ нийде бедни и богати".

Млади таланти от различни етнически групи по оригинален начин ще поздравят русенската публика. Ще участва младата оперна певица Кита Бончева с бисери от оперната класика, даровити пианисти от класа на Красимира Иванова, детски фолклорен танцов състав с ръководител Мирела Партинова, Искра Димитрова, арменски танцов състав „Ахтамар“, русенският поп певец Зейтас Данченко, танцова формация „Импулс“, Серджо Авакян, фолклорен квартет, деца от клуб „Калагия“ и вокална група „Детски свят“ при СОУ за Европейски езици с ръководител Теодора Петрова.

Накрая добрият Дядо Коледа ще донесе подаръци на всички. Тази година концертът е под надслов „Коледна звезда“.