Разговор за изкуството, свободата и огорчението....
Разговор за изкуството, свободата и огорчението.... / Дарик Русе
Разговор за изкуството, свободата и огорчението....
27331
Разговор за изкуството, свободата и огорчението....
  • Разговор за изкуството, свободата и огорчението....

Той е художник, казва се Милен Йорданов и скоро откри седмата си самостоятелна изложба в малката зала на „Борисова” 6. Преподавател е по рисуване в СОУ „Васил Левски” и за негова радост много от учениците му дойдоха на откриването на експозицията. Това са същите хлапета, на които не само преподава, но и които води из красивите кътчета на родината. Там бяха и голяма част от колегите му, за изразят уважението си към човека и работата му.

На мен ми е трудно да го опиша с няколко изречения, но ви уверявам, че от картините му ще разберете донякъде що за птица е – пейзажи в меки, топли цветове, в които можеш да потънеш и да се пренесеш сред природата. Ако търсите нещо абстракто, което само „познавачите” могат да разберат, няма да го намерите тук. Фотографиите-за първи път включени в изложба, са другата му страст и просто заслужава да се видят.

С Милен Йорданов разговаряме за изкуството, свободата и огорчението от безотговорността и безхаберието към природата. Чуйте интервюто в прикачения файл.