Прерязаха лентата на ново производство в Русе
Прерязаха лентата на ново производство в Русе / Дарик Русе

Заместник областният управител д-р Андриан Райков, заедно със зам.-кмета на община Русе Димитър Наков и президентът на дивизия „Строителни инструменти” на фирма „Атлас Копко” Хенк Брауер прерязаха днес лентата на разширеното производство на дружеството в Русе. Производствените  мощности на фирма „Атлас Копко Лифтън” ЕООД са разположени на територията на бившия КТМ.

По време на официалната церемония, д-р Райков подчерта, че разширяването на капацитета на компанията ще се отрази благоприятно на икономическия климат на Област Русе. „Разкриването на нови работни места и внедряването на модерни технологии и решения е от голямо значение за бъдещето на града. Бих искал да отправя пожелание за много  коректни партньори, нови клиенти и да ви уверя, че държавната и местната власт  ще продължат да подкрепят и съдействат за разширяването на производствените мощности на дружеството и утвърждаването му като един от най-големите и коректни работодатели в региона”, допълни той.

Хенк Брауер заяви, че е изключително доволен от постигнатите от българското подразделение резултати, както и от квалификацията на работниците и тяхното умение да се адаптират бързо към променящата се работна среда.
След официалната церемония, гостите имаха възможност да разгледат новия цех за монтажни дейности.

„Атлас Копко Лифтън” е водещ шведски световен производител на изделия и услуги, компресори, оборудване за строителството и минната индустрия, експандери и системи за пречистване на въздух, електрически инструменти и системи за сглобяване, както и услуги за сервизно обслужване и отдаване под наем.