Представят етническата палитра на Русе
Представят етническата палитра на Русе / netinfo

Мини фестивал на етносите в Русе ще се проведе днес. Мероприятието, което се осъществява с осъществява с подкрепата на колеж "Теодор Хойс", програма към немската фондация Роберт Бош и Сдружението за културен и езиков обмен в Централна, Източна и Югоизточна Европа MitOstна, ще започне в 13 часа в „Дом Канети” на ул. „Славянска” 12.

 

Инициативата е в рамките на проект "Културни хоризонти в Русе". Целта на проекта е да се потвърди или отхвърли твърдението, че в Русе представителите на различните етноси познават спецификите на културите си и живеят в условията на взаимно приемане и толерантност.

 

Първата инициатива по проекта бе двудневен семинар на тема „Моята култура – принос към многообразието на Русе”, който се проведе на 26 и 27 март. В него участваха 25 младежи на възраст 14-24 години, представители на 7 културни групи в града – българи, турци, арменци, руснаци, евреи, власи и роми. В последната фаза на семинара младите хора заедно разработиха план за публично представяне на културите си.