Обобщение на обстановката до 12 часа
Обобщение на обстановката до 12 часа / netinfo
Сигнал за блокирани 30 човека в хотел Люляка, близо до хижа “Приста” край Русе е подаден тази сутрин в общината. В момента обаче няма свободна машина, която да изведе затрупаните от снега. Наличната техника е разпределена към по-спешни направления.

Автомобили на фирма “Берус”, която почиства четвъртокласната пътна мрежа в региона са на път за селата Николово, Просена и Долно Абланово, за да извозят болни на хемодиализа. Военна машина на Гражданска защита транспортира болните от Сливо поле. Екипите на дирекцията, на Пожарната и полицията работят и по извеждането до Русе на близо 200 човека, които нощуваха в кметствата на селата Писанец и Бъзън. Около 100 румънски граждани с автомобилите им са били съпроводени от района на с. Писанец до Дунав мост. Към момента няма данни за други пострадали или бедстващи граждани по пътищата, за които има опасност. Без ток са селата Басарбово и Николово.

Пътят Русе – Бяла е проходим при зимни условия, движението става задължително с вериги, без ремаркета и полуремаркета. Затворени са пътищата: Русе – Разград, Русе – Силистра, Русе – Кубрат. Затворени са също направленията от Русе към селата Николово, Басарбово и Тетово.Непроходими са пътищата в общините Ветово и Сливо поле.

В Русе е забранено движението на лични и фирмени автомобили, с изключение на колите на градския транспорт и на тези със специално предназначение. Кметът Божидар Йотов ще санкционира фирмите, които са ангажирани със снегопочистването.