Министър-председателят Бойко Борисов ще открие новия АГ-комплекс
Министър-председателят Бойко Борисов ще открие новия АГ-комплекс / Дарик радио - Русе, архив

Нов АГ-комплекс ще бъде открит днес в Русе. Общо 8 милиона лева са инвестирани в  родилното отделение като една част от него е ново строителство. За обзавеждането на комплекса са използвани нови технологии. Всички помещения - битови и медицински, са покрити със специална "винилова" настилка, която е с антимикробни свойства, а стените и операционни зали са покрити със стъклени плочи, които излъчват сребърни йони.
АГ-комплекса ще бъде открит по обяд от премиера Бойко Борисов.

В Русе министър-председателят заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.ще присъстват и на открита среща с представители на бизнеса. На нея ще бъде представена програма JESSICA, свързана с възможност за инвестиции в публично – частния сектор в големите градове.

По-късно през деня премиерът Борисов и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще присъстват на подписване на договори с Агенция за социално подпомагане по схема ”Подкрепа за осигуряване на подходяща и ефективна държавна социална инфраструктура, допринасящи за развитието на устойчиви градски ареали”.
5.3 милиона лева ще бъдат инвестирани в модернизирането на дирекции „Социално подпомагане” в 68 общини.