Културен афиш
Културен афиш / netinfo
Народно читалище „Захари Стоянов”открива нивия си творчески сезон с концерт, който ще започне в 17 часа в градината пред читалището. Ще участват детска вокална група „Пламъче”, ансамбъл „Русчуклийска китка” и рок група „Gunpowder”. От октомври започват занятия класовете по пиано, китара и балет от школата към читалището. От тази година ще бъде възстановен и класа по акордеон. Училището за народни танци „Играорци” на хореографа Богдан Донев, което работи в читалището, също отваря врати и приема всички, които желаят да разучават популярните български народни танци.

Държавният пътуващ театър ще представи тази вечер на голямата сцена на Доходното здание „За старата любов”, шоу-спектакъл със специалното участие на Ваня Костова и Боян-майка и син.

В рамките на Есенния салон на изкуството и културата тази вечер от 18 часа в Клуба на дейците на културата ще се проведе кинолекторията „Избрано европейско кино”. Зрителите ще могат да гледат „Дискретният чар на буржоазията”, с режисьор Луис Бунюел. Утре на същото място от 19.30 часа ще се проведе Джаз студио русе, с участието на Ангел Заберски-пиано и Борис Петров-саксофон.