/ РИМ Русе
Популярният проект „Концерти на възглавници“ представя най-новата програма на духов квинтет Windy в Русе в неделя, 18 март в Историческия музей. Ще прозвучат музикалната приказка „Петя и вълкът“ от Сергей Прокофиев, както и „Карнавал на животните“ от Камий Сен-Санс. Концертите са с начални часове 11.00 и 17.00 часа.

Концерт на възглавници
РИМ Русе

Билети се предлагат на каса Опера. Количествата са ограничени. Квинтет Windy включва Петьо Колев - флейта, Асен Цветанов – обой, Явор Добрев – кларинет, Таня Стайкова – фагот, Михаил Михайлов – валдхорна. Водещ ще е Ирина Първанова.

Един час преди всеки концерт в зала „Русе“ на музея ще започне традиционната "Работилница на възглавници". В нея децата ще могат да декорират своя карнавална маска на тема животни. След всеки концерт малките зрители ще могат да присъстват на увлекателен музикален урок, проведен от пианистката Венета Нейнска, както и да разгледат и проучат духовите инструменти.

Концерт на възглавници
РИМ Русе

Концерт на възглавници с Windy в Русе се осъществява по покана на Международния фестивал “Мартенски музикални дни” в рамките на серията „Мартенски музикални дни Джуниър“ – партньорски проект на Община Русе и Фондация „Америка за България“. Концерти на възглавници“ са проект на „Модо България“. Оценяват се от публиката като най-престижния и успешен цикъл от класически концерти за деца в България.

Те са първите семейни камерни концерти в България, носители на наградата на Българско Национално Радио и предаването “Allegro Vivace” за Проект на годината, както и на приза “Златна игла”, връчван от Classic FM радио.