Коментар на жител на кв Средна кула за децата от Могилино
Коментар на жител на кв Средна кула за децата от Могилино / netinfo
Истината за Русенския квартал “Средна кула” и децата от “Могилино”

Здравейте дами и господа съдници ! Искам да ви запозная малко по-подробно с проблема, понеже от изказванията ви в ефира на България и от написаното от вас по форумите в интернет разбирам че всички се осланяте единствено на думите на двама изключително невъзпитани и некомпетентни журналисти (ако въобще заслужават да бъдат наречени ЖУРНАЛИСТИ), а именно Николай Бареков и Анна Цолова . Но знам също, че това са спонтанни, първични изказвания на една много малка група българи които наистина не разбират колко деликатен е проблема! Надявам се, че след прочитането на този текст, ще бъде повъзбудена и съвеста на милионите българи които споделят мнението на хората от този квартал, но точно поради тази деликатност на проблема , само слушат, възмущават се и не смеят да вземат отношение по въпроса.

Приятно четене

Първо:
Въпросните 420 съвсем не са единствените които не подкрепят идеята тези нещастни деца да бъдат настанени на центъра на квартал “Средна Кула”. Тези подписи бяха събрани в рамките на един работен ден, понеже ”днес”се разбра , че “утре в 18:00” в двора на училището ще има среща с представители на общината. Сами разбирате, че в този работен ден повечето хора от квартала са били на работа и не са имали възможност да сложат своя подпис. (Моето име не фигурира в този списък, но и аз бях на протеста за да протестирам срещу решението на общината)
Второ:
Знаете ли дами и господа съдници, че хората от квартала които подкрепят това мъдро решение на общината са точно двама души ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ, (за което не им се сърдя ! И аз не бих казал лоша дума за работодателя си пред камерите) повлекли след себе си десетина техни съседи (на които също не мога да се сърдя понеже знам, че са добродушни хора, които не са могли да откажат на съседите си, взели са пребързано решение без да вникнат дълбоко в същноста на проблема и неговата сложност, както всъщност правят и уж демократичните ни медии, които уж обективно трябва да отразяват събитията и проблемите, чрез уж интелигентните си журналисти използващи в ефир думи от рода на Лумпени, Каскети, и най потресаващото НАЦИСТИ!!! Мисля, че всеки носи отговорност за думите си и тези интелигентни журналисти също ще понесат своята.) Та именно тези двама ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ отправят упреци към населението, че изказванията ни (като това което прочетохте до тук и което ще прочетете по долу, които всъщност не бяха излъчени или отразени по нито една от демократичните ни медии)са породени от корисни помисли !!! Оставям на Вас сами да прецените чии помисли са користни.
Трето:
Знаете ли дами и господа съдници, че квартала в който управниците на Русе искат да настанят тези деца е известен сред русенци като “Циганския Квартал на Русе” по простата причина, че преди повече от 30 години хората от този квартал са били солидарни към обществото и са се съгласили до техните домове да бъдат построени бараки в които да бъдат настанени циганите на града и вече 30 и косур години ние се мъчим да ги интегрираме.
Четвърто:
Знаете ли дами и господа съдници, че преди 5 или 6 години група управници от русенската община решиха да закрият детската ясла в квартала за да я превърнат в старчески дом, в което няма нищо лошо. Отново солидарното население на квартала приема предложението с отворени обятия и СТАРЧЕСКИЯТ дом е факт. Нарочно подчертавам СТАРЧЕСКИЯТ, защото след като пристигнаха новите обитатели на нашата детска ясла, разбрахме, че това няма да е обикновен СТАРЧЕСКИ дом, а “ДОМ ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА С ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ” в което също няма нищо лошо!
Пето:
Знаете ли дами и господа съдници, че във въпросното старо училище в което Русенските управници искат да настанят тези нещастни дечица до преди 8 месеца учеха нашите нормални деца, които бяха изритани от там, също от тези управници с предтекста че бройката на децата не е достатъчна за да се ширят те на такава площ, и на 19-ти Февруари 2008 г. Ние , жителите на този квартал с изританите от училището деца научаваме ОТ МЕДИИТЕ, че местото е абсолютно подходящо за настаняването на 30-40 деца с недъзи от Могилино!!!
Шесто:
Знаете ли (тук вече приключвам с “дами и господа съдници” и продължавам само със”Знаете ли,че”) тааа... знаете ли, че на въпроса ни отправен към така наречената КМЕТИЦА на квартала. Защо не дойде Кмета на Русе господин Божидар Йотов или зам кмета или който и да е от тази община (както идват преди кметските избори) да каже “Еей... хора ли, овце ли, говеда ли,....... (просто да се обърне по някакъв начин към нас) решили сме тук на центъра на вашия квартал в училището което наскоро освободихме от вашите деца да настаним децата от могилино. Ще направим една анкета, ще обсъдим възможностите, ще ви покажем проектите ” както би направил всеки един демократичен Кмет във всяка една демократична Държава??? Беше ни отговорено по следния начин “Че защо да ви уведомяваме? Какво толкова е станало? Пък и най накрая това училище ще получи достойните си ползватели”!!! Как би се почувствал Ти драги ми съднико ако един чиновник назначен от теб на работа и ядящ от твоя хляб ти отговори по този начин?
Седмо:
Знаете ли, че по думите на Кмета на Русе и по думите на изключително интелигентния журналист Н. Бареков, “целта не е тези деца да са в някое село или в някой краен квартал понеже пак ще бъдат като изолирани от обществото”(думи на Бареков сутринта на 27.02.08), а “целта е да са сред много хора на място отговарящо на европейските стандарти”(думи на кмета в интервю по радио Темпо минути преди да замине за среща в Гюргево на 29.02.08)
Осмо:
Знаете ли, че Средна Кула е възможно най-крайния квартал на Русе и е най слабо населен понеже е селски тип квартал.(Припомнете си седма точка) От Русе до европейския квартал може да се стигне по разбит 8 километров път, смето събирането в квартала се извършва по един път седмично и дори си имаме сметище!!! Именно заради доброто стратегическо разположение на квартала, отговарящо на всички европейски стандарти, де що има да се интегрира се тъпче в този квартал от минали и настоящи оправи, подкрепени от техните партии и партиини медии!!! И после се бием в гърдите “Виж народе колко сме хуманни, а жителите на това населено място са НАЦИСТИ”
Девето:
Знаете ли, че ако каузата на Русенските Общинари подкрепени от рая фалшиви журналисти, манипулиращи общественото мнение успее, тези нещастни деца ще се давят в нашата, в на възрастните хора с психични отклонения, в на циганите и в собствената си пумия !!!! Понеже Съвсем по ЕВРОПЕЙСКИ къщичките им ще бъдат цопнати върху пумиини ями!!! ЕВРОПЕЙСКИЯ КВАРТАЛ си няма изградена канализация.
Десето:
Знаете ли, че за нормалните деца на този “европейски” квартал няма нито една изградена (от хуманните ни общинари) детска площадка! Преди една-две години бяха подхванали някаква инициатива за реставриране на старите, и изграждане на нови площадки, ноо... такава площадка не успя да озари “европейския ни квартал”! Просто нашите деца са НЕДОСТОЙНИ (както се изрази онази чиновничка) те нямат нужда от детски площадки, от тях се иска да свикват с циганите, лудите а най-вероятно и с децата от Могилино, защото няма как, това е квартала в които се извършват интеграциите в Русе “Изолатора на града” и ние трябва да се примирим с това!!! Единственото място за игра на децата е под двата баскетболни коша в двора на училището, които скоро ще бъдат премахнати и децата ни ще бъдат принудени да играят по дигите на река Русенски Лом, а НЕДОСТОИНИТЕ им майки (според думите на другия невъзпитан ЖУРНАЛИСТ Анна Цолова) трябва да стоят всеки ден на работните си места мислейки, дали след края на работния ден пред дома им няма да стои полицай който да им изнесе съболезнователна реч гласяща следното “Съжаляваме госпожо, но вашето дете се удави докато си играеше на Лома!”
Това е картинката!

Общо взето драги ми съдници за това се борите ! Сами преценявайте кой иска да изрита и изолира тези деца. Ние, жителите на този квартал или самите управници + фалшивите медии !!!

Много хора като Никето Бареков гледат повърхностно на проблема защото са 100% сигурни, че въпроса вече е решен и тези деца ще бъдат настанени точно в това село и нито те, нито децата им ще стават сутрин и ще лягат вечер с тази гледка. Дори пускат изявления в ТЕХНИТЕ предавания, че ще се радват да сложат тази гледка пред техния прозорец. Но аз пък съм 100% сигурен , че след изричането на тези думи таиничко си казват “Да не дава господ някой да ми се върже на приказките”

Един въпрос към всички които обвиняват жителите на това село, че са чудовища... Колко от вас успяха да изгледат филма на BBC за Могилино до край???
Отговорът е един и всички ние го знаем ........... ПОЧТИ НИКОЙ НЕ УСПЯ ДА ИЗГЛЕДА ТОЗИ ФИЛМ ДО КРАЙ! От почти всяка една уста се чуваха отзвуци от рода на “Господи страшна гледка!!! Не можах да издържа и смених канала.” Много лесно ви беше да смените канала тогава нали ? В правото сте си . Аз самия също го смених. Истината е , че много малко психики издържаха на гледката.
Тогава питам аз. Кои сте вие, които с вашите стъбилни , зрели психики не можахте да гледате тези деца по телевизията, а сте тръгнали да съдите мен и още хиледи като мен за това ,че не можем да свикнем да гледаме това всеки ден ? И още по зловещото от ваша страна е да ме карате да излагам и 5 годишната психика на детето си на тази гледка всеки ден, по няколко пъти!!! Кой,... Кой от вас драги ми съдници би ми дал гаранция че това няма да остави отпечатък в съзнанието на тези малки дечица който ще израснат с тази гледка ? КОЙ ?!
Не чуваме мнението на специалисти, на експерти......... и вие и ние се наслушахме на глупостите на некомпетентни по въпроса хора. Кметове и фалшиви журмалисти от фалшиви медии, имащи за цел да трупат дивиденти на гърба на хорското нещастие.

Ние жителите на този квартал трябва да се примирим с всичко това, ако не искаме да бъдем замерани с камани от едно Манипулирано общество! Благодарим ви сънародници! Действията ви са много демократични и най вече европейски.

Не мислите ли ХОРА, че с прекалено много задачи биват натоварвани жителите на този квартал ? Имат за задача да интегрират роми, имат за задача да интегрират луди старци и за капак, още една малка задачка, да интегрират и децата от Могилино!!!
Осъзнайте се хора не позволявайте Продажни медии да ви манипулират.

Пак казвам, щом като Бареков, Цолова, Кмета на Русе и всички вие искате тези деца да бъдат натикани в този краен селски квартал, превръщащ се в “Изолатор”, сред роми и психично болни старци, правете го. Но нека не е на едно място, на което могат да бъдат изградени детски площадки, игрище за волейбол, игрище за баскетбол, мини игрище за футбол и куп други неща, които биха зарадвали и нормалните дечица на този отритнат квартал, от които цяло едно общество иска солидарност и хуманност и които един ден ще дадат нещо на това общество и ще допринесат за по-доброто бъдеще на тези недъгави деца, на тези психично болни старци и на тези роми!!!

Знайте хора, че нито вие, нито ние сме виновни за положението в което се намират тези деца. Виновниците които нямаха срам да откраднат и парите полагащи се на тези дечица и с тях да си построят хотели по Банско и по Черноморието, сега си стоят по домовете в хубавите квартали, радват се на гледката под терасите си и обират лаврите за своята хуманност докато вие хвърляте камъни по Нас.

Призовавам всички вас след като прочетохте този текст да му направите анализ в съзнанията си !!!

До “журналиста” Бареков
Уважаеми господин Бареков. В едно ваше изказване(както винаги непремислено) вие ни обвинихте, че искаме да настаним децата до “НЯКАКВО СИ ГРОБИЩЕ”. Какво сме виновни ние, че дори и Русенското ГРОБИЩЕ е в нашият квартал?!!! Мъка, Мъка и само Мъка за това село!!! Уверявам ви, че когато “истинските журналисти” на BBC се запознаят с това село (в което на вас и кракът ви не е стъпвал, а искате да настанявате децата в него и се мъчите да убедите обществото че по-подходящо място от това няма) та .. когато журналистите на BBC се запознаят с това село , отново ще си навлечем гнева на европейците ! Хората ще кажат “Вие луди ли сте бе ?! От къде ги махате тези деца и къде ги слагате?” Точно в този момент който скоро ще настъпи Вие и всички ваши подръжници ще разберете, че освен пред България се изложихте и пред цяла Европа!!! В стремежа си да се покажете като добър и милостив, станахте за смях и показахте на хората истинската си същност.

Бел.р. Коментарът е публикуван без редакционна намеса.