/ РХГ
Художествена галерия участва в Салон на музеите, който се открива днес, 26 февруари, в Националния дворец на културата в София. Салонът, който ще продължи до 6 март, представя различни колекции на музеи и галерии в страната, преминали официална селекция.

Русенската галерия гостува с 20 избрани творби на български и чуждестранни автори, участвили в изданията на Международното Биенале „Изкуството на миниатюрата”, организирано и провеждано от Галерията.

Салон на музеите е част от официалната национална културна програма на Българското председателство, одобрен от Национален фонд „Култура” към Министерство на културата и представлява единствения по рода си формат, който има за цел да събере заедно на едно място българските музейни институции, които да представят богатото и многообразно културно наследството на страната ни, обединени от единна концепция.

Периодът на провеждане на културното събитие е съобразен с политическия календар на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в началото на 2018 г., а именно с датите 1-2 март 2018г., когато е предвидена Среща на министрите на културата на АСЕМ /28 страни-членки, но също и тези на Норвегия, Швейцария, 21 страни от Азия, генералния секретар на АСЕАН, ЕК, ООН/. В периода 3 – 5 март е обявен свободен достъп на гражданите до събитието.