Фондация „Етническа хармония“ организира концерт
Фондация „Етническа хармония“ организира концерт / DarikNews, архив

Фондация „Етническа хармония“ организира концерт от 17:30 ч. днес в Пленарната зала на общината. Над 120 деца и младежи от различни етнически групи ще се изявят на една сцена в традиционната проява „Да празнуваме заедно”  преди Коледните и новогодишни празници.

В концерта ще се включат много таланти на танцовото, музикалното и певческо изкуство. В програмата са включени разнообразни арменски, български, турски, ромски танци, тъпан шоу, специално етно-ревю, вокални и инструментални изпълнения.

Добрият Дядо Коледа е подготвил богата почерпка и подаръци. Публиката в залата също ще се наслади на Коледни кулинарни шедъоври.

Идеята на концерта „Да празнуваме заедно“ е да се даде възможност за изява на надарени млади хора, лауреати на конкурси.

Фондация "Етническа хармония" седемнадесета поредна година разработва и реализира програми за утвърждаване на хармония, толерантност и взаимопомощ между деца, младежи и възрастни от всички етнически групи в България. Традиционният концерт „Да празнуваме заедно” събира на една сцена младите таланти на Русе и е естествен завършек на поредна успешна година за организацията, изпълнена с интересни международни проекти и етно-предизвикателства.

„Вярваме, че празникът е истински красив и пълноценен когато е споделен“, споделя Румяна Куцарова, председател на фондация „Етническа хармония“.