Дунав заля Пристанище Запад
Дунав заля Пристанище Запад / netinfo

Река Дунав заля  участъци от обслужващ път между река Русенски Лом и Западна промишлена зона на Русе. Има залети участъци от Пристанище Запад. Областният управител Пламен Стоилов свиква днес Областния щаб за координиране на спасителните и неотложни аварийно- възстановителни работи

В момента, нивото на река Дунав край Русе е 816 см. Наводнени от подпочвени води са големи участъци земеделски земи в Община Сливо поле, в района на кладенците на ВиК. В с.Ряхово има къщи с наводнени от подпочвени води мазета.Те се отводняват със сили и средства на кметството, под ръководството на кмета на селото. Има локален разлив на диги в земеделски площи край с.Красен. Няма наводнени къщи. 

Има пропуски на дигите на места и край селата Червен, Кошов и Басарбово. Анализът на хидроложката обстановка сочи, че няма опасност за населението и инфраструктурата. Създадена е необходимата координация между силите на Единната спасителна система. Очаква се в сряда нивото на река Дунав край Русе да достигне своя пик – 820 см., след което прогнозите са за спад.