Дискусия за културното многообразие и толерантността
Дискусия за културното многообразие и толерантността / netinfo

Клубът на социалния работник към специалностите от професионално направление „Социални дейности“ при Русенски университет организира дискусия, посветена на културното многообразие, толерантността и недискриминирането.

Събитието е съвместна инициатива на регионалния представител на Комисията за защита от дискриминация за Област Русе – Валентина Николаева, Дирекция „Здравни и социални дейности“ в Община Русе и Клуба на социалния работник и ще се проведе на 28 април 2015 година от 17.30 часа в зала 101 – корпус 2 на Русенски университет.

Това е  втората поредна дискусия на тема „Заедно за културно многообразие, толерантност и недискриминиране“ . В нея ще се включат представители на арменската и еврейската етнически общности в град Русе. Те ще представят исторически факти за общностите си, културните им традиции и своите възгледи за толерантността, интеграцията и недискриминирането. Поканените са уважавани в общността и обществото хора. Арменската етническа общност ще бъде представена от отец Дирайр Хадавян, духовен пастир на арменците в Русе, д-р Ервин Чакърян, председател на арменското църковно настоятелство в Русе, общински съветник, Люси Кеворкян, общественик, журналист в националния арменски вестник „Ереван“, а еврейската етническа общност –  Пламен Яко Яков – заместник- председател на Организация на евреите в България „Шалом“ – София, Исак Моис Голдщайн - заместник -председател на Регионална организация на евреите „Шалом“ – Русе, Рахамим Арико Хаимов – член на Управителния съвет на Регионална организация на евреите „Шалом“ – Русе.

Директорът на Дирекция „Здравни и социални дейности“ в Община Русе – Мариела Личева ще сподели добри практики в работата с различните етнически общности в общината.

Припомняме, че в първата дискусия на същата тема при голям интерес бяха представени турската, кримско-татарскта и общността на българите, изповядващи исляма.