Бъдещ капитан стана губернатор за ден
Бъдещ капитан стана губернатор за ден / снимки: Областна администрация - Русе

Русенският областен управител Венцислав Калчев преотстъпи днес работното си място на 19-годишния ученик от Математическата гимназия Кристиян Пенев. Това се случи в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“, в която Областна администрация имаше и нови заместник областни управители, главен секретар и експерт „Връзки с обществеността”.

Кристиян сподели, че управлението на държавата за него е като управлението на кораб. Гимназистът вече е приет във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” в специалност „Корабоводене”. Кристиян Пенев призна, че мечтае да стане капитан на кораб, защото потомствено е свързан с морето.

Елица Хинчева и Лиляна Маринова от Професионалната гимназия по икономика „Елиас Канети” станаха заместник областни управители за ден. Ана Михова и Весела Христова от Математическата гимназия бяха съответно главен секретар на Областна администрация и експерт „Връзки с обществеността”.

И петимата млади мениджъри се включиха в заседанието на Българо-румънската земеделска работна група, на което се обсъди безопасността на дигите и язовирите в долното течение на река Дунав.

След като се запознаха с правомощията на областния управител и екипа му, учениците получиха сертификати за участието си в инициативата „Мениджър за един ден”.

Бъдещ капитан стана губернатор за ден
netinfo