Австрийци проучват възможностите за инвестиции в района на Дунав
Австрийци проучват възможностите за инвестиции в района на Дунав / netinfo
Стопанска камара на Австрия заедно с нейните външнотърговски представителства в София и Букурещ организира от 5 до 8 август пътуване с кораб по Дунава от Железни Врата до Констанца. В него участват 60 водещи австрийски предприемачи под ръководството на вицепрезидента на Стопанска камара Австрия Рихард Шенц и на зам.-министъра на икономиката и труда на Австрия Йозеф Майер. Целта на това пътуване е да се получи информация от първа ръка за възможностите за инвестиране в района на Дунава и да се осъществят лични контакти с представители на регионалната и централната власт.

На българската страна на Дунава ще се организират информационни форуми от кмета на Видин и от кмета на Русе, което ще е утре от 9 ч. в сградата на Доходното здание. Форумите ще бъдат последвани от разговори на борда на кораба „Амадеус”.

Австрийската икономика проявява голям интерес към задълбочаване на много добре изградените връзки с дунавските страни България и Румъния. И в двете страни Австрия е инвеститор №1 и много важен търговски партньор.