6 пожара гасиха огнеборците на Великден
6 пожара гасиха огнеборците на Великден / netinfo
На връх Великден огнеборците са реагирали на 7 сигнала, единият от които фалшив. В 10.15 е бил подаден сигнал за пожар на ул. “Българка” №43-45 в Русе. Изпратените там пожарникари гасили запалило се електрическо табло, което въпреки усилията им било унищожено. Предполага се, че причината е късо съединение.

Малко по-късно, в 10.21 часа е получен сигнал за горяща дървена постройка на бул. “Липник” 121. Навесът, използван за съхранение на дърва и зимнина вероятно е бил подпален, заради небрежно боравене с открит огън. Друга дървена необитаема барака на ул. “Тракция” до бившия Ледозавод също е горяла вчера. Спасена е съседна барака. Предполага се, че също небрежност е предизвикала инцидента.

Седмият сигнал за пожар е получен в 15.14 часа. Съобщението било за запалила се кафе-машина в сградата на ул. “Алекснадровска” 71. Автоматът се намирал на площадка между 4 и 5 етаж. Предполага се, че причината е техническа неизправност. При пожара са нанесени щети върху мазилката на стените и таваните – около 60 кв., изгорели са захранващ кабел, унищожена е и кафе-машината.