218 рисунки в международния конкурс на тема ''Вода и работни места''
218 рисунки в международния конкурс на тема ''Вода и работни места'' / dariknews, архив

На 16 март приключи крайният срок за изпращане на творбите за Международния конкурс за фотография и рисунка, посветен на световния ден на водата – 22 март, на тема „Вода и работни места”. Изпратени бяха 218 рисунки от 28 училища, ателиета и школи за изобразително изкуство от Русе, София, Добрич, Пазарджик, с. Полско Косово, Търговище, Мартен, Попово, с. Ново село, а в категория фотография са получени 71 снимки от България, Португалия, Индия, Румъния, Гърция, Естония, Тунис, Германия, Испания и ЮАР.

Партньорите от Тунис организираха специален уъркшоп, по време на който деца и младежи рисуваха по темата. Също така, младежи от Португалия проведоха “online кампания”за рекламиране на конкурса сред местни структури, благодарение на която конкурсът се сдоби с още снимки. Фотоколажи бяха получени и от децата от Дневен център за деца с увреждания /ДЦДУ/ „Милосърдие” към Русенска католическа организация /РКО/ „Каритас”. Компетентно жури оцени творбите в съответните категории.

Организаторите на конкурса – Общински младежки дом Русе и ВиК ООД Русе – канят всички участници и граждани на награждаването на най-добрите участници в конкурса. То ще бъде на 22 март на 2 етаж в Mall Rousseот 18ч.В празника ще участват балет „Импулс”, фолклорно танцово студио „Зора” и вокална група „Приста” към Общински младежки дом Русе. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 23.03.2016г. в сайта (www.yc-ruse.org) и фейсбук страницата на Младежки дом (Общински Младежки Дом Русе).

Изложбата на творбите ще остане на разположение на посетителите на Mall Rousse до 05.04.2016 г.