/ Областна администрация-Разград
Започва петото издание на конкурса за детска рисунка на тема „Великден през моите очи“ - съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград. Художническата надпревара се провежда под патронажа на Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Започва петото издание на конкурса за детска рисунка Великден през моите очи
Областна администрация-Разград

Целта на конкурса е подрастващите да се запознаят и включат в съхранението на традициите, свързани с големия християнски празник Великден. В конкурса могат да участват деца и ученици от детските заведения и училищата в област Разград, индивидуално в четири възрастови групи: деца на 6 год., ученици в I-IV клас, V -VIII клас и IX-XII клас.

Всеки участник има право да представи една творба. Материалите и техниката за изработването на рисунките са по избор: акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив. Има обаче изискване за формат - А4 /21 см. х 29,7 см./.

Творбите не се връщат и не бива да се паспортират. Срокът за изпращане на рисунките в Областна администрация е 15 април, а награждаването е насрочено за 23 април от 11,00 ч. във фоайето на Областна администрация.

Всички участници ще получат грамоти, а класираните във всяка възрастова група от първо до трето място - предметни награди. Предвидени са и поощрителни награди за оригиналност. Общият награден фонд е 1000 лева.

Целият регламент на конкурса можете да видите на интернет страницата на Областна администрация-Разград.