В ранни зори се предаде в разградската полиция шуменец, стрелял по бившата си съпруга

/ iStock/Getty Images
Мъж от Шумен се предаде на разградската полиция, след като малко преди това стрелял по бившата си съпруга.

Мъж отвлече бившата си съпруга

Ревнивецът се явил пред ОД на МВР-Разград в ранни зори – между 6,30 и 7,00 ч. Задържан е за 24 часа, а по-късно предаден на шуменската полиция, тъй като престъплението извършил на тяхна територия. Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжната прокуратура в Шумен – уточниха от Апелативна прокуратура-Варна. След 5 часа тази сутрин 30-годишният Нелгин направил опит да убие бившата си съпруга.

Инцидентът станал в околностите на Шумен. Изяснява се видът на оръжието, с което е бил извършен опитът за убийство на 26-годишната Нурсел. 30-годишният Нелгин е избягал от местопроизшествието. Бившата му съпруга е в болницата, след като по време на стрелбата срещу нея в главата й са попаднали две сачми. Нама опасност за живота й.

Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод „Алкомет“ в Шумен. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели. 30-годишният Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре. Извадил оръжие и стрелял по нея.

След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал от местопроизшествието, по-късно се предал в разградската полиция. След довеждането му в Шумен Окръжната прокуратура ще го привлече като обвиняем за престъпление по член 116, ал.1, т. 6а, във връзка с член 115, във връзка с член 18 от НК. Опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане.

Нелгин преследвал често бившата си съпруга. Ден преди инцидента тя подала втора жалба за домашно насилие срещу него. Мъжът е родом от Нови пазар, но живее в Шумен. Продължават действията по разследването.