„Читалня под небето“ стана на 5 години
„Читалня под небето“ стана на 5 години
На 20 юни от 10 ч. в градинката до детската площадка РБ „Проф. Боян Пенев” дава старт на IX-ото издание на забавното лятно четене „Читалня под небето”: „Чети под слънцето, твори в библиотеката” – съобщават от културната институция.
Тази инициатива на културната институция е устойчива и се радва на голям интерес от страна на подрастващите – допълват от пресслужбата на библиотеката.
До 3 септември всеки вторник и сряда от 9 до 12 ч. малките палавници ще имат срещи под открито небе с любими книжки, всеки четвъртък ще се развива креативността им в Творческия кът в Библиотеката.
Съпътстващи занимания ще има и в Детския отдел на библиотеката. В „Забавна приказна ваканция” всеки понеделник от 15 до 17 ч. малчуганите ще четат любими произведения, всяка сряда ще творят в детското ателие „В света на приказките”, всеки петък ще се забавляват със занимателни игри „Хайде да играем”.
Усвояването на четивната техника, поставяйки децата в непринудена ситуация и развивайки мисленето им в Творческия кът, са акцентите в инициативата тази година, коментира директорът на библиотеката Женета Александрова.
От библиотеката припомнят, че миналата година повече от 600 деца на възраст от 2 до 14 години са станали част от забавното лятно четене.

В четвъртък започва деветата Читалня под небето
РБ"Проф. Боян Пенев"